Even voorstellen: bestuurslid Charlot van Tol

Ik ben Charlot van Tol. Juist ja, dochter van Martin van Tol en daar ben ik trots op.

Ik ben bijna 20 jaar werkzaam in ons familiebedrijf Ototol b.v.; het bedrijf, ooit gestart door mijn opa Willem van Tol. Later voortgezet door mijn vader Martin en nu sta ik samen met mijn moeder en broer aan het roer. Mijn opa is begonnen met een pompje voor de deur van het woonhuis dat naast zijn garage lag in Poeldijk. De focus lag destijds nog op het garagebedrijf en de pomp was bijzaak. Toen mijn vader het overnam heeft hij besloten de garage te verkopen en verder te gaan met de benzinepomp en zich te focussen op de shopverkopen. De basis is toen gelegd. Het bedrijf groeide en er kwamen meer exploitaties bij. Nog steeds hebben wij de focus op onze shops en dat lijkt in deze veranderende markt een goede strategie.

Ik heb niet altijd in het familiebedrijf gewerkt, ik ben begonnen in de horeca en heb na de hotelschool een aantal jaar bij een distributiecentrum gewerkt van Gom schoonhouden als contactpersoon voor de vestigingen in België en Frankrijk. Na 3 jaar werd ik gevraagd om op kantoor bij Ototol te komen werken en dat kwam voor mij op het juiste moment. Ik was toe aan iets nieuws. Mijn eerste klus voor Ototol was het vullen van een zojuist aangeschaft backoffice programma met al onze artikelen, die we tot die tijd bijhielden in een groot Excel-bestand.

Een jaar of 5 geleden besloot mijn vader zijn werkzaamheden wat af te gaan bouwen en heeft hij de operationele verantwoordelijkheid bij mij en mijn broer Willem-Bas neergelegd. Na zijn overlijden hebben in eerste instantie de werkzaamheden doorgezet zoals hij wilde, maar we ontwikkelen door en gaan het steeds meer op onze eigen manier doen.

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling in werkzaamheden. Dat spreekt mij ook zo aan in mijn werkzaamheden voor het bestuur. Echt weer iets anders naast je werk en nadenken voor het algemeen belang. Want samen sta je sterker! Dat is er bij ons met de paplepel ingegoten (;.

 

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken