Elkaar helpen in Coronatijd: Tankstation als groenteboer

In tijden van deze Coronacrisis moet je elkaar helpen. Niet alleen de tankstationbranche heeft te maken met grote terugloop van omzet, veel Horecabedrijven hebben noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Hierdoor kunnen leveranciers hun producten niet kwijt en moeten er oplossingen worden gezocht. Zo hebben bijvoorbeeld groothandels Sligro en Makro hun deuren geopend voor particulieren en geven bloementelers hun bloemen gratis weg om ze niet te hoeven weg te gooien.

Bij Schipper Tankstations is ook een mooi initiatief gestart. Zij kwamen in aanraking met een bevriende teler die normaliter zijn producten leverden bij veel grote restaurants en hij zag door middel van de maatregelen zijn leveringen terugvallen. Als gevolg kwam hij met overtollig groente en fruit te zitten. Daarom heeft Schipper Tankstations aangeboden om in twee van hun locaties groente en fruit te verkopen. “De laatste dagen zien we de verkoop van het groente- en fruitaanbod steeds meer toenemen. Mensen keken er eerst van op maar vinden het nu fijn dat er ook hier kwaliteitsgroente- en fruit te verkrijgen is, de supermarkten zijn immers vaak halfleeg.” zegt Regina Schipper van Schipper Tankstations. BETA juicht dergelijke initiatieven uiteraard toe en is blij te zien dat er ook lichtpuntjes zijn in deze tijden van crisis.

Heeft u ook een mooi initiatief, of heeft u juist vragen over tankstations in tijden van corona? Neem dan contact op met het BETA-secretariaat via corona@beta-tankstations.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken