Een werknemer heeft coronaklachten, wat moet ik doen?

Op dit moment is iedereen goed bekend met de symptomen en klachten die een coronabesmetting veroorzaken. Zo moet iemand thuisblijven als diegene 38° koorts heeft en als er sprake is van neusverkoudheid, hoesten en keelpijn. Dit zijn echter ook verschijnselen waar iemand wellicht mee blijft rondlopen omdat hij denkt het wel over gaat. Als werkgever wil je natuurlijk een zo veilig mogelijke plek creëren voor werknemers en klanten en wil je een coronabesmetting bij een werknemer zo snel mogelijk opsporen, maar hoe doe je dat?

Als iemand de symptomen van het coronavirus vertoont, dan dien je dit als werkgever te behandelen als regulier ziekteverzuim. Voor alle Nederlanders bestaat de mogelijkheid om zich te laten testen als zij denken besmet te zijn met het coronavirus. De overheid roept burgers ook op om dit zo snel mogelijk te doen. Hier ligt dus ook eigen verantwoordelijkheid bij de werknemer. Neem ook contact op met uw arbodienst. Een bezoek aan de arbo-arts zal in de meeste gevallen niet noodzakelijk zijn als er daadwerkelijk sprake is van corona.

Tot slot bent u als werkgever niet bevoegd om zelf uw personeel te testen op corona of om bijvoorbeeld de temperatuur van uw werknemers op te meten.

Heeft u vragen m.b.t. het testen op corona of een andere corona-gerelateerde vraag? Stuur dan een mail naar ons Coronameldpunt via corona@beta-tankstations.nl of bel naar 010 – 411 11 80.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken