Dit betekenen de aangescherpte coronamaatregelen voor uw tankstation

Dinsdag 3 november heeft het kabinet in een nieuwe persconferentie aangekondigd dat er aangescherpte coronamaatregelen worden ingevoerd. Voor u als tankstationondernemer is het uiteraard van belang om te weten wat deze maatregelen voor u betekenen. De nieuwe maatregelen zorgen ervoor dat nog meer panden hun deuren moeten sluiten, bijvoorbeeld musea en theaters. Het kabinet heeft verzekerd dat winkels op dit moment nog steeds open blijven, dit geldt dus ook voor tankstations.

In de eerste coronagolf is onze sector bestempeld als ‘vitaal’. Dit betekent dat de overheid onze branche erkent als een cruciale schakel in het draaiende houden van de samenleving. De tankstations moesten daarom, met inachtneming van het corona protocol, openblijven. Het kabinet heeft wel aangekondigd dat in regio’s waar het misgaat qua besmettingen er wél overgegaan kan worden tot het sluiten van detailhandel. BETA kan op dit moment nog niet zeggen welke gevolgen dit kan hebben voor tankstations in zo’n regio. Zodra hier meer over bekend is melden wij u dit direct.

Voor nu is het belangrijk om de huidige maatregelen die al op uw station gelden te handhaven. Daarnaast is het belangrijk om uw personeel en klanten te wijzen op het feit dat er ten alle tijden 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Zorg voor duidelijke aanwijzingen in uw shop en goed geïnstrueerd personeel!

Heeft u vragen met betrekking tot de aangescherpte coronamaatregelen, neem dan contact op met het BETA-secretariaat via het Corona Meldpunt. Dit doet u door te mailen naar corona@beta-tankstations.nl.

 

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken