De leeftijdchecker is naar u onderweg

Omdat de oude schijf onlangs is verlopen ontvangt u hierbij onze nieuwe leeftijdchecker tabak (datumschijf). Dit hulpmiddel hebben wij speciaal laten maken voor de BETA leden en is een handig hulpmiddel voor onze mensen achter de kassa’s. Elk station ontvangt twee datumschijven.

Heeft u meer stations en meer schijven nodig, bel of mail ons even. Als 18-plus kanaal zijn wij als tankstations goed in staat om op een verantwoorde manier tabakswaren te verkopen. Daarbij is het uiteraard van het grootste belang dat op elk tankstation de regels nageleefd worden, zeker als het gaat om leeftijdshandhaving bij de verkoop. Wij hebben hier de afgelopen jaren veel aandacht aan besteed, en veel geld uitgegeven aan zelfcontroles om ervoor te zorgen dat in de hele branche de leeftijdscheck goed wordt uitgevoerd.

Blijf dus letten op de handhaving binnen uw bedrijf. Niet de controles van de NVWA of die van de branche zijn het belangrijkst, maar juist de controles die u zelf doet. Procedures kunnen wegzakken en er komen nieuwe medewerkers die de regels nog moeten leren.

Kortom: laat uw mensen de e-learning maken via OOTW en leg ze de regels duidelijk uit, ook al is het voor de tiende keer. En vergeet ze dan ook niet te vertellen waarom de regels er zijn. Maakt u gebruik van de laatste versies van onze arbeidsovereenkomsten en huisregels? Want ook daarin adviseren wij afspraken over tabaksverkoop op te nemen.

Voor vragen, tips of meer informatie kunt u ook altijd bellen met het BETA-secretariaat (010-411 11 80).

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken