Coronamaatregelen aangescherpt: dit geldt er voor tankstations

Vorige week heeft het kabinet sinds lange tijd weer een persconferentie gehouden over het coronavirus. Het kabinet zag zich door de recente ontwikkelingen (toenemende besmettingen, slechte naleving coronaregels) genoodzaakt een deel van de doorgevoerde versoepelingen terug te draaien. Dit heeft onder meer gevolgen voor horecagelegenheden.

Tankstations geen horeca
Horecagelegenheden moeten namelijk weer werken met een reservering vooraf, een gezondheidsheck en het noteren van de gegevens van klanten. Hiermee kan bron- en contactonderzoek gemakkelijker plaatsvinden. Als tankstationondernemer is het belangrijk om te weten dat u niet wordt gezien als horecagelegenheid, maar als winkel. Deze duidelijkheid hebben wij eerder gekregen van het Ministerie van Economische Zaken (zie hier). De nieuwe regels zijn voor u dus niet van toepassing.

Hangen alle posters en stickers er nog?
De norm in onze branche is nog steeds de 1,5 meter afstand. Deze moet goed in uw shop geborgd zijn, ook bij tafels en stoelen in een zithoek. Ons advies is om uw klanten hier zo duidelijk mogelijk op te wijzen met communicatiematerialen, opdat een veilig bezoek aan de shop gegarandeerd is. Hoe helderder de communicatie, hoe eenvoudiger u het maakt voor uw medewerkers om mensen aan te spreken op de geldende regels. Kijk voor de coronaposters en -stickers in het speciale coronadossier op onze website.

Het coronaprotocol voor tankstations
Tot slot is er een landelijke tendens waarbij maatregelen zoals de 1,5m, het regelmatig schoonmaken en desinfecteren en samenkomen in groepen niet meer zo goed worden nageleefd. Check daarom of uw personeel nog steeds op de hoogte is van de huidige maatregelen, alle mogelijke posters en stickers nog voldoende leesbaar zijn en uw klanten zich aan de winkelvoorschriften houden. Als u wilt weten wat de laatste maatregelen zijn en welke regels er gelden voor tankstations, dan kunt u ook altijd het coronaprotocol raadplegen op onze site.

Heeft u vragen over maatregelen met betrekking tot het coronavirus, of heeft u een opmerking? Neem dan contact op via ons Corona Meldpunt via corona@beta-tankstations.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega‚Äôs
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken