Concept-brief van BETA richting gemeente werkt: stuurt u ‘m ook?

Waak ervoor dat u niet gepasseerd wordt door uw gemeente voor een snellaadpunt of waterstofvergunning en dat uw concurrent verderop die punten wel creëert. Lisanne Henneveld is al met enkele BETA-leden op gesprek geweest bij gemeenten naar aanleiding van het versturen van de brief die BETA op de site heeft gezet om aan de gemeente te sturen. Vaak was de ambtenaar of wethouder verrast en positief gestemd over de ideeën voor waterstof en snelladers van de tankstationsondernemer die zich positioneert als óók niet-fossiel. Ook zijn er ondernemers alleen op gesprek gegaan bij hun gemeente na het versturen van de brief over snelladers en waterstof (hier aanklikken).

De hierna volgende brief kregen wij van een BETA-lid.

Dag Lisanne, 

Een korte reactie: Vanmorgen een heel goed gesprek gehad bij de gemeente met de ambtenaar voor verkeer en mobiliteit. Ik had een brochure meegenomen van Shell, met daarin hun visie. De positionpaper van BETA, met de visie van ons als het bestaande netwerk van energiestations. Deze brochures waren nuttig om een toekomstbeeld te schetsen en het nut, de rol van tankstations hierin. 

Opmerking ambtenaar: “Oh, dan kun je waterstof en laadpalen eigenlijk net zo beschouwen als de huidige benzine en diesel…” Kwartje gevallen! 

Door het stuk dat wij er zelf bijgevoegd hebben kon ik een duidelijke opdracht meegeven aan de gemeente. We hebben afgesproken dat de gemeente erop gaat toezien dat de nieuwe omgevingswet zo geïmplementeerd gaat worden in onze gemeente dat dit geen onnodige obstakels opwerpt wanneer we overgaan tot een vergunningaanvraag. En dat, wanneer er toch obstakels komen, we deze vroegtijdig gaan bespreken, met het doel een oplossing te vinden.  Hierop had ik gehoopt en mede daarom heb ik dit stukje naar je gestuurd. Het helpt mij en hopelijk mijn collega’s om over dit onderwerp in gesprek te blijven en dus ” in beeld ” van de gemeente te blijven in deze.

Hartelijke groeten, X

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken