Carwashes mogen openblijven in lockdown

In de eerste dagen van de harde lockdown heerst er nog veel onduidelijkheid in Nederland over welke bedrijven wel of niet open mogen blijven.

Tankstations mogen openblijven omdat dit een essentiële schakel is in de voorziening van brandstof zoals benzine en diesel, hiermee mag ook de shop openblijven. Maar ook carwashes en wasstraten mogen openblijven omdat dit wordt gezien als een belangrijk onderdeel voor de “reparatie en onderhoud van consumentenartikelen en (motor)voertuigen”.

Echter bereikte BETA gister het bericht dat zeker één wasbedrijf op last van de gemeente werd gesloten omdat het bedrijf niet open zou mogen. De ondernemer heeft direct contact gezocht met het BETA-secretariaat. Na het advies om open te blijven en de gemeente om uitleg te vragen kwam de gemeente terug op haar eerdere besluit. De wasstraat bleek, zoals ook vermeld door Rijksoverheid, gewoon open te mogen. Omdat de ondernemer adequaat reageerde bleef de sluiting beperkt tot een half uur.

Heeft u als ondernemer bezoek gehad van de gemeentelijke handhaving met het bericht dat uw wasstraat niet open mag, neem dan direct contact op met het secretariaat van BETA. Wij kunnen u direct voorzien van advies en u eventueel ondersteunen in communicatie met de gemeente. Bel naar 010-411 1180 of mail corona@beta-tankstations.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken