Brandstof

Als tankstationondernemer verkoopt u jaarlijks miljoenen liters brandstof. Het is uw ‘belangrijkste’ product en grootste klantentrekker voor uw shop, bakery of wasstraat. De invloed die u heeft op de prijs van de brandstof is echter zeer beperkt.  Bijna alle oliemaatschappijen hebben tegenwoordig een eigen onbemande variant, en er wordt door hen agressief geprijsd. De wereldmarkt schommelt voortdurend, en bovendien bestaat de prijs in Nederland voor het grootste gedeelte uit accijns en BTW. En dan is er ook nog de relatie met de oliemaatschappij, de gemeente of een huurder/verhuurder. Sinds 1990  staat BETA haar leden in al deze zaken bij met raad en advies.

Uw brandstofmarges

BETA is volledig op de hoogte van de actuele prijzen en marges. Dagelijks volgen wij voor u de markt zodat we de op hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Op basis van deze informatie zijn wij perfect in staat om de scherpste inkoopcondities voor onze leden uit te onderhandelen. Ook adviseert BETA leden bij de keuze voor het te voeren brandstofmerk en zorgen wij ervoor dat de contractvoorwaarden voor u redelijk zijn.

Advies door branchespecialisten

De keuze voor een merk op de luifel is geen eenvoudige klus. Het merk bepaalt in belangrijke mate de uitstraling van het tankstation en de soort en hoeveelheid (kaart)klanten. Soms kan uw “eigen” merk voor u lokaal zelfs een lastige concurrent worden. Het is dan ook zaak dat tankstation en merk steeds goed op de lokale markt aansluiten!

Leveranciers werken met verschillende contracten en (prijs)systemen. Om een goede vergelijking te kunnen maken, is gedegen kennis van deze systemen cruciaal. Voordat je het weet, worden er appels met peren vergeleken. Er zal stevig gerekend moeten worden. Uw specifieke ondernemerswensen dienen op de juiste wijze verwoord te worden in het contract. Bezwarende voorwaarden dienen uit het contract geschrapt en/of aangepast te worden. Bijna geen enkele jurist, advocaat of accountant is hier echt in thuis. De senior-adviseurs van BETA weten exact waar op gelet moet worden.

Kortom, bij het sluiten van een brandstofcontract spelen altijd de belangrijke zaken inkoopprijs, merk en voorwaarden. Of u nu dodo, cofo, coro, codo of ‘witte pomp’ bent: het is altijd  verstandig om u  bij het sluiten van een nieuw contract bij te laten staan door een senior-specialist van BETA. Jaarlijks heeft u 3 uur gratis eerstelijnsadvies, dus maak er gebruik van!

Bel met het BETA-secretariaat: 010 – 411 11 80