Biobrandstoffen interessant?

Als tankstation ondernemer bent u voortdurend bezig met de toekomst van uw tankstation. Dus ook met de ideale brandstofmix voor nu en voor straks. Door de energietransitie, die eigenlijk wordt afgedwongen door de EU, overheid en de consument, moet u zich aanpassen en gaan investeren. BETA realiseert zich dat dit voor onze MKB-achterban minder gemakkelijk is dan voor oliemaatschappijen die hun koers uitzetten en een budget vrijmaken.

Bovenstaande communiceren Wim van Gorsel en Lisanne Henneveld namens BETA dan ook voortdurend met de ‘beleidsmakers’ in allerlei bijeenkomsten die over elektrisch laden en waterstof gaan.

Boodschap
Onze boodschap: “Wij zijn als branche zeer relevant in deze energietransitie.  Wij als mkb-tankstations willen graag meedoen maar willen ook graag ondersteund worden om versneld een goede infrastructuur voor laden en waterstof te organiseren. Dat laatste kost heel veel geld en het verhogen van de netwerkcapaciteit is noodzakelijk en prioriteit nummer één. Daarnaast hebben wij als tankstation ondernemers zelf geld voor nodig en dat willen we onder meer ook verdienen door nog lang (bio-)brandstoffen te verkopen voor iedereen die dat wil en nodig heeft.”

Biobrandstoffen
Want het valt niet te ontkennen dat nog lang veel auto’s op brandstoffen rijden. Niet iedereen kan zich een nieuwe elektrische of waterstofauto permitteren. Ook voor de consument met een kleinere beurs zal de overheid er dus voor moeten zorgen dat er gereden kan worden op (bio-)brandstoffen.

En dat is iets wat BETA nu precies communiceert: Focus niet alleen op elektrisch laden, al zijn veel ambtenaren daar continu mee bezig. Ontken niet dat we daarmee alleen niet geholpen zijn voor het halen van de gestelde klimaatdoelen. Waterstof is heel belangrijk maar niet voor de korte termijn voor de meesten vanwege de hoge investeringen. Dus kijk nu ook naar de verdere introductie, implementatie en verkoop van biobrandstoffen. Bio-CNG, bio-LNG, HVO 100 en bio-LPG. Keuze genoeg.

Claim uw plek

Die laatste boodschap lijkt nu steeds meer te landen. Dus gebruikt u deze boodschap of visie richting uw leverancier en klanten. Maar ook richting de gemeente of de provincies. Lat hen zien hoe relevant u en wij allen zijn met ons unieke netwerk om de energietransitie in allerlei verschillende vormen vorm te geven. Claim die plek en communiceer die!

Daarvoor hebben wij een uniek filmpje gemaakt die u kunt downloaden via DEZE LINK.  Dit filmpje kunt u gebruiken voor  uw communicatie met overheden en klanten.

Wilt u meer weten over biobrandstoffen? Neem dan contact op met Lisanne Henneveld via lisanne@eendrachtbv.nl of 010-411 11 80.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken