Het bewijs dat deelname aan het Waarschuwingsregister werkt!

Afgelopen week is het maar weer eens bewezen dat deelname aan het Waarschuwingsregister zeer waardevol is.
Op het BETA-secretariaat kwamen een aantal meldingen, zogezegde ‘hits’, binnen tijdens het checken van een sollicitant. Dit betrof een persoon die onlangs op een tankstation flink heeft gefraudeerd. De ondernemer waar deze dame had gefraudeerd, is via BETA aangesloten bij het FAD en kon daardoor deze dame in het Waarschuwingsregister plaatsen. Betreffende dame is momenteel flink aan het solliciteren in de detailhandel, waaronder ook bij tankstations. Alle bij het FAD aangesloten bedrijven die de gegevens van deze dame in het systeem invoeren krijgen een ‘hit’ en weten nu dat zij gefraudeerd heeft. Middels een simpele check is dus te voorkomen dat deze dame bij u op het tankstation aan de slag gaat met waarschijnlijk niet de beste bedoelingen.

BETA heeft zich rechtstreeks aangesloten bij stichting FAD en BETA-leden kunnen gratis deelnemen. Steeds meer BETA-leden nemen deel aan het Waarschuwingsregister, maar eigenlijk zou iedereen er gebruik van moeten maken. U laat een kans liggen als u hier niet aan meedoet! U voorkomt hiermee dat u iemand in dienst neemt die ergens anders gefraudeerd heeft. Dit kan u veel leed besparen! Uiteindelijk moet een check in het register een vast onderdeel worden van iedere sollicitatieprocedure.

Meld u zich vandaag nog aan door middel van het invullen van de toetredingsverklaring en stuur deze ondertekend naar genevieve@eendrachtbv.nl. Wij melden u aan bij het Autoriteit Persoonsgegevens en leveren alle benodigde documenten.

Heeft u nog vragen, bel dan gerust met Geneviève Doornik van het BETA-secretariaat (010 411 11 80).

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken