BETA schakelt door met opleiden!

BETA zal vanaf 1 januari 2021 nog meer gas gaan geven op het gebied van opleidingen. Juist in tijden als deze, waarin onze branche snel verandert, vindt het BETA-bestuur het van het grootste belang dat we extra investeren in opleidingen. Daarom wordt met ingang van komend jaar het gehele aanbod uitgebreid en geüpdatet, en zullen we overstappen naar een geheel nieuw systeem. Laat ons weten waar u behoefte aan heeft!

Nieuwe CAO
Zoals u weet, is per 27 augustus 2020 de nieuwe CAO Tankstations en Wasbedrijven algemeen verbindend verklaard. Alle regels gelden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020. De nadruk in deze CAO ligt op het investeren in mensen om beter te kunnen inspelen op de krapte op de arbeidsmarkt en de grote veranderingen in de branche zoals de energietransitie en de shop. Het is gelukt om afspraken te maken die zowel de instroom, de doorstroom als de uitstroom zullen verbeteren. Daarnaast is er specifieke aandacht voor veilig werken, opleiden, oudere medewerkers en voor ontwikkeling in het kader van een Leven Lang Ontwikkelen. BETA is door deelname in de cao-commissie nauw betrokken geweest bij de totstandkoming hiervan.

Leren stopt niet, leren gaat door!
Vanaf 2021 gaat BETA haar eigen leden bedienen op het gebied van leren en ontwikkelen. Scholing & Opleiding wordt dus vanaf begin 2021 anders ingericht. OOTW stopt, en het fonds zal opgeheven worden. Maar uiteraard dit is niet het einde van “leren” in de branche. Het is een nieuw begin. Het leren gaat dus door! BETA pakt deze uitdaging aan en start een leerplatform voor ondernemers, werkgevers en werknemers. Zoals u gewend bent maar dan met een schepje erbovenop. Op de BETA manier, en met alle kennis en ervaring die wij de afgelopen tien jaar met OOTW hebben opgedaan.

BETA leerplatform is de toekomst
U en uw medewerkers kunnen tot en met 31 december 2020 gebruik blijven maken van het branchepaspoort. Vanaf 1 januari 2021 kunt u onbezorgd overstappen naar het BETA leerplatform. Het nieuwe BETA leerplatform zal een online leerplatform worden dat het online leren mogelijk maakt. Het online leren is niet meer weg te denken. Het zal dus een modern en toekomstbestendig systeem zijn dat makkelijk in gebruik is op desktop en op de smartphone. Ook het aanbod zal vernieuwd, actueel en branchespecifiek zijn.

BETA heeft een team met jarenlange ervaring die dit deskundig op gaan zetten. Wilt u meepraten over het nieuwe systeem? Laat dit dan weten via info@beta-tankstations.nl.  Binnenkort meer nieuws, we houden u op de hoogte!

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken