BETA bezig met problemen afstorten sealbags

Vorige week hebben de banken plotseling hun sealbag-automaten gesloten. Daardoor zijn er ineens veel minder afstortmogelijkheden en is het afstorten zelf ook een heel stuk ingewikkelder geworden. BETA vindt dit een zeer onveilige en onverantwoorde situatie. Wij zullen daarom de Minister van Financiën, Wopke Hoekstra, per brief vragen om een oplossing voor dit probleem.

Praktische tips
Wij adviseren u contact op te nemen met uw bank om te praten over een compensatie van de verwerkingskosten. Deze kosten zijn bij het reguliere storten hoger dan bij een sealbag. Verschillende BETA-leden hebben al aangegeven hier afspraken over te hebben gemaakt met hun bank, als u dit nog niet gedaan heeft is het verstandig om hier ook over in gesprek te gaan. U kunt dan ook altijd uw logistieke problemen die u ondervindt bij het geldstorten meenemen in dit gesprek.

Daarnaast delen wij graag een aantal tips van collega-ondernemers om op een verantwoorde manier om te gaan met deze situatie. Zo kwam bij ons de tip binnen om altijd met minimaal twee personen naar de bank te gaan om uw geld te storten. Probeer daarnaast de hoeveelheden die uw bij de bank inlevert zo klein mogelijk te houden door vaker af te storten of uw klanten te verzoeken om met PIN te betalen.

Een andere tip is het voorsorteren van de verschillende biljetten. Voorkom dat u dit pas bij de automaat doet. Het beperkt de tijd dat u het geld bij zich heeft, omdat u hierdoor tijd bespaart bij de bank zelf.

Heeft u goede tips die in dit artikel missen, laat het ons weten via steven@eendrachtbv.nl. Zodra BETA meer informatie heeft dan zullen wij dit direct via onze bekende kanalen aan u laten weten. Heeft u dringende vragen, bel dan 010-411 1180.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken