Avondklok vanaf 22:00 uur per 31 maart

De avondklok zal vanaf woensdag 31 maart niet om 21:00 uur maar om 22:00 uur ingaan, zo is gisteravond duidelijk geworden tijdens de laatste persconferentie van demissionair minister-president Rutte en minister de Jonge. Dat betekent dat tankstations langer door mogen gaan met het verkopen van producten uit het gehele assortiment. Net als de supermarkten zullen tankstations tot 21:45 uur dus alle levensmiddelen, waaronder tabak, mogen verkopen. De eindtijd van de avondklok blijft 04:30 uur en is daarmee ongewijzigd.

De overheid heeft een poster gemaakt welke u op kunt hangen ter communicatie aan uw klanten

De controversiële avondklok maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen ter bestrijding van de gevolgen van het coronavirus. Het kabinet acht de wijziging van de avondklok noodzakelijk vanwege het intreden van de zomertijd aanstaande zondag en het goed kunnen handhaven van de maatregel als het straks weer langer licht blijft. Zowel de politie als de burgemeesters uit het Veiligheidsberaad hebben bij de regering aangedrongen tot heroverweging van de avondklok.

Heeft u vragen, neem dan contact op met het BETA-secretariaat via 010-411 1180 of stuur een mail naar ons coronameldpunt via corona@beta-tankstations.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken