AOW, doe er je voordeel mee – drie belangrijke redenen om AOW’ers in dienst te nemen

Steeds vaker krijgen wij vragen van tankstation-ondernemers over het in dienst nemen van mensen die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. AOW’ers zijn over het algemeen mensen met veel werk én levenservaring en kunnen daarom zeker van grote waarde zijn voor een onderneming.

Maar, er kunnen ook risico’s aan kleven. De kans kan namelijk nét wat groter zijn dat iemand arbeidsongeschikt raakt. En dan komt direct de verplichting voor wat betreft loondoorbetaling en re-integratie om de hoek kijken. Daarnaast heeft een werknemer tegenwoordig na drie tijdelijke contracten recht op een vast contract… De overheid stimuleert werkgevers om oudere werknemers ook na de pensioengerechtigde leeftijd aan het werk te krijgen en te houden.

We zetten de 3 belangrijkste punten hieronder even op een rijtje:

Doorbetaling loon tijdens ziekte
Eén van de grootste hoofdpijndossiers voor werkgevers: arbeidsongeschiktheid. Voor je het weet kijk je tegen een verplichting van 104 weken loondoorbetaling aan. Maar voor AOW’ers geldt iets anders… Als een AOW’er ziek wordt, hoeft het loon maximaal 13 weken te worden doorbetaald. Ook geldt het opzegverbod tijdens ziekte gedurende maximaal 13 weken.

Flex wordt nog even niet vast
De ketenregeling zal er ondertussen wel bij iedereen zijn ingestampt: maximaal 3 tijdelijke contracten in een periode van 24 maanden, met een maximale tussenpoos van 6 maanden.
Voor AOW’ers is het mogelijk om een langere keten aan tijdelijke arbeidsovereenkomsten te sluiten: zo is het mogelijk om maximaal 6 tijdelijke contracten in een periode van 48 maanden aan te gaan, met een maximale tussenperiode van 6 maanden. Bij een tussenperiode van meer dan 6 maanden gaat er een nieuwe keten lopen.

Transitievergoeding
Tenslotte, de transitievergoeding indien de arbeidsovereenkomst tot een einde komt. Indien de arbeidsovereenkomst na de AOW-gerechtigde leeftijd eindigt, is de werkgever geen transitievergoeding verschuldigd. Dat scheelt een hoop.

Allemaal maatregelen die het in dienst nemen van AOW’ers makkelijker maken. Doe er je voordeel mee!

Let wel even goed op, deze regels gelden alleen bij het (nieuw) in dienst nemen van iemand die de AOW-gerechtigde leeftijd al heeft bereikt. Voor de werknemer die al een tijdje in dienst is en opeens de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, gelden weer andere regels. Wilt u daar meer informatie over, bel dan het BETA secretariaat op 010-411 1180.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken