Acquisitie door Energie adviesbureaus? pas op!

Energiebesparende maatregelen
In deze drukke corona en december periode staat uw hoofd waarschijnlijk naar uw core-business en in mindere mate naar energieadvies. Wij hebben u als organisatie de afgelopen periode geattendeerd, opgeroepen en gesteund om u als bedrijf aan de energie wet-, en regelgeving te houden. Met informatie en in sommige gevallen ook met praktische ondersteuning. Dat zullen we ook blijven doen. Dat is onze rol en dat doen we met de overtuiging dat we  u op die manier helpen bij uw ondernemerschap.

Adviesbureau
Daarom het volgende:  als u wordt benaderd door energieadvies dat bij u een afspraak wil maken, neem dan de volgende zaken in acht:

Belt een ‘energie’-adviesbureau of een callcenter?

  1. Vraag dan of u terug mag bellen op een ander tijdstip en ga op dat moment geen verplichtingen aan. In de tussentijd kunt u bepalen of een energieadvies van toegevoegde waarde kan zijn voor uw onderneming;
  2. Geef aan dat u geen bezoek wilt ontvangen vanwege de Corona maatregelen óf;
  3. Geef aan dat u geen behoefte heeft aan advies.

Vaak probeert dan een adviesbureau aan te geven dat de overheid komt controleren en dat de boetes hoog zijn. Trap daar niet in!! De overheid heeft namelijk aangegeven dat zij eerst zelf contact met u opneemt voordat er überhaupt acties worden ondernomen. Daarna wordt met u een afspraak gemaakt over het opstellen van een plan van aanpak. Daarbij is maatwerk altijd mogelijk. Ook de omgevingsdienst Midden Holland geeft hierover een signaal en heeft tevens een waarschuwing op haar website geplaatst. https://www.odmh.nl/actueel/2020/odmh-waarschuwt/

Heeft u nog niet voldaan aan de energie informatieplicht, of wilt u meer weten over de kansen en voordelen van energiebesparing dan vindt u hier (hyperlink )  informatie of bel met Lisanne Henneveld  via 010-41 11 180 of mail naar lisanne@eendrachtbv.nl  .

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken