Aantal pintransacties groeit nog steeds

Het zal u niet verbazen, maar het aantal pintransacties in Nederland blijft groeien. Uit cijfers van de Betaalvereniging Nederland (de vereniging van betaaldienstverleners) blijkt dat er in het tweede kwartaal van 2019 1.165,6 miljoen transacties geweest zijn. Dit is 5,4% meer dan in hetzelfde kwartaal in 2018. Gemiddeld betaalt elke Nederlander 22,4 keer per maand met pin.

De gemiddelde transactiewaarde daalt, en ligt nu op 25,21 euro. Hieruit kun je afleiden dat de groei van pintransacties met name in de lagere bedragen zit: Nederlanders raken er steeds meer aan gewend ook voor kleine bedragen te pinnen. Deze trend is al langer gaande.

Tankstations zijn verantwoordelijk voor zo’n 7% van alle pintransacties in Nederland. Het grootste gedeelte vindt plaats bij supermarkten, met zo’n 37,8%. Het blijkt niet uit deze cijfers, maar de gemiddelde transactiewaarde bij tankstations ligt waarschijnlijk een stuk hoger. Als het om contactloze betalingen gaat, is de groei bij tankstations groot: 33,5% meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Maakt u al gebruik van de BETA-deal Pinnen? Dit kan u een hoop geld besparen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met BETA via 010-411 11 80.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken