Aangescherpte coronamaatregelen vanaf 6 November

Naar aanleiding van de oplopende coronabesmettingen heeft het demissionaire kabinet gisterenavond besloten om de coronamaatregelen vanaf 6 november aan te scherpen. Deze maatregelen zullen voor iedereen gevolgen hebben, maar zeker voor u als ondernemer. Hieronder hebben wij voor u alle maatregelen die voor u van belang zijn op een rijtje gezet.

1) Het kabinet benadrukt dat de basisregels dienen te worden aangehouden en die luiden als volgt:

 • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
 • Schud geen handen.
 • Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

2) Vanaf 6 november gaat de mondkapjesplicht weer gelden op meer locaties

Mondkapjes zijn opnieuw verplicht in alle publieke locaties binnen waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden. Dit geldt onder andere voor: alle voor publiek toegankelijke gebouwen binnen en overdekte gebieden waar geen coronatoegangsbewijs wordt gebruikt zoals: tankstations, supermarkten, winkels, bibliotheken, spellocaties en pretparken. Op het niet dragen van een mondkapje staat een boetebedrag van € 95,-. Het dragen van een mondkapje is voor medewerkers overigens niet verplicht in een dichte OBRI (kooi) waarbij zij 1,5 meter afstand van elkaar aan kunnen houden. HIER kunt u onze poster vinden, welke u op kunt hangen in de shop. 

3) Weer onder de aandacht brengen

In navolging van het vorenstaande is het goed om de communicatiematerialen op de site met betrekking tot 1,5 meter afstand, mondkapjesplicht alsook de desinfectiemiddelen weer terug te plaatsen, om zodoende de attentiewaarde zo groot als mogelijk te hebben.

4) Coronatoegangsbewijs op de werkvloer

Het kabinet geeft aan dat de besmettingscijfers toenemen en daarmee ook de druk op de zorg. Doordat de werkvloer een van de plekken is waar mensen besmet raken met het coronavirus wil het kabinet de verspreiding tegengaan door op bepaalde werkvloeren een toegangsbewijs in te voeren. Het kabinet is daarom voornemens om een wetsvoorstel in te dienen voor het gebruik van het coronatoegangsbewijs op bepaalde werkplekken. Het lijkt echter enkel te gaan om beroepen als de zorg en de horeca. Zodra er meer bekend is over een eventueel concreet wetsvoorstel dan zullen wij u hier uiteraard over berichten.

In het verlengde van de eerdere maatregelen (en de andere benadering van onze markt ten opzichte van horeca) gaan wij er vooralsnog vanuit dat het coronatoegangsbewijs niet van toepassing is voor tankstations die staan- of zitgelegenheden aanbieden op het station. Hygiëne en afstand zal ook bij uw gasten een aandachtspunt blijven. Houd daarom indien mogelijk afstand tussen de verschillende tafels en maak zoveel mogelijk de tafels schoon en zorg eventueel voor handdesinfectiemiddelen bij de entree van de shop en op de werkvloer.

Heeft u vragen over de aangescherpte coronamaatregelen? Neem dan contact met ons op via info@beta-tankstations.nl of bel naar het BETA-secretariaat op het nummer 010-411 1180.

Daarom bent u BETA-lid

 • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
 • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
 • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
 • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken