A.s. Donderdag BETA online meeting over waterstof: meld u aan!

Waterstof interessepeiling EZK

Doet u a.s. donderdag 10 september om 15.00 uur óók mee als ondernemer aan de online meeting (Zoom) die we gratis voor u organiseren over waterstof?

We inventariseren de interesse voor waterstof in de toekomst en gaan proberen subsidies te regelen. Meldt u zich hieronder vrijblijvend en gratis aan!! We hebben uw mening nodig! Na uw aanmelding ontvangt u per mail een digitale uitnodig samen met de Zoom link:

  Ja, ik wil deelnemen aan de online Zoom meeting over waterstof a.s donderdag 10 september om 15.00 uur.

  Naam tankstation (verplicht)

  Uw naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  BETA neemt voortouw IPCEI
  Om de toekomst voor tankstationondernemers veilig te stellen is waterstoflevering aan auto’s waarschijnlijk onontbeerlijk. De moeilijkheid is nu echter de onzekerheid over waterstof. Maar de Nederlandse overheid en de EU zijn al druk bezig achter de schermen projecten te bedenken of te kiezen inzake waterstof en de benodigde infrastructuur. Dit is een langzaam en langdurig proces maar BETA weet dat we nu al alert moeten zijn en nu al deel zullen moeten nemen aan beleidsvorming over waterstof. Tankstations moeten hierbij betrokken worden en BETA wil daarin tijdig aan de bel trekken.

  Toekomstig subsidiebeleid
  BETA wil samen met APPM en Haute Equipe, deskundigen op waterstof en subsidiegebied, a.s. donderdag een zoom voorlichtingsmiddag geven aan BETA leden. Deelname is gratis en informatief. Een uurtje moet voldoende zijn om uit te leggen welke subsidiemogelijkheden er voor u zouden kunnen zijn en hoe we tankstations van de toekomst vorm geven en betrekken bij toekomstig beleid over waterstof.

  IPCEI Waterstof
  IPCEI Waterstof is zelf géén (EU) subsidieprogramma, maar Nederland kan na goedkeuring IPCEI door EU ruimere subsidie geven aan van te voren geïnventariseerde waterstofprojecten zoals bijvoorbeeld voor tankstations. Willen we later dan 22 september (is sluitingsdatum) aansluiten, dan is niet zeker of we nog in aanmerking komen of passen in de beleidskaders.

  Conclusie
  Meldt u graag aan. BETA inventariseert de interesse van leden voor waterstof voor toekomstige projecten middels samenwerking. Aanvragen vergunningen, studies, apparatuur en uitrusting, infrastructuur etc. Heel veel is subsidiabel maar dan moeten wij als tankstationbranche dat wel aangeven en interesse tonen. Voor vragen kunt u zich richten tot Lisanne Henneveld naar lisanne@eendrachtbv.nl.

  We hopen u te spreken aanstaande donderdag om 15.00 uur!

  Groeten, Wim van Gorsel (portefeuillehouder energietransitie) en Lisanne Henneveld

  Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken