1,5 meter protocol gaat in werking voor tankstationbranche

Nu de cijfers omtrent IC-bedden en ziekenhuisopnames een dalende lijn lijken weer te geven en de tijd vordert, kunnen we weer vooruit kijken. Tot nu zijn er nog geen redenen om de maatregelen te versoepelen. De overheid heeft de maatregelen verlengd tot 20 mei en evenementen zijn zelfs tot 1 september verboden. Daarnaast zullen wij ons voorlopig moeten aan gaan passen aan het ‘nieuwe normaal’, een samenleving waar 1,5 meter afstand de norm is. Minister Wiebes van Economische Zaken heeft alle branches opgeroepen om een 1,5m protocol op te stellen, anders zouden zij niet kunnen participeren in de 1,5m-maatschappij. Voor welke periode dit gaat gelden, is nu nog niet bekend.

Voor onze branche zullen de aanpassingen geen verassingen opleveren, omdat wij als vitale sector de gehele crisis open zijn gebleven hebben wij de 1,5 meter afstand al moeten implementeren in de shop en op het voorterrein. DOWNLOAD HIER het protocol wat voor onze branche zal gelden. Het is belangrijk om alle punten ook bij uw station(s) door te voeren. Informeer uw personeel over de nieuwe regels, maar informeer ook uw klanten dat zij rekening houden met de geldende voorschriften.

Komt u in moeilijkheden bij het doorvoeren van het nieuwe protocol óf heeft u een vraag? Neem dan contact op met het BETA-secretariaat via corona@beta-tankstations.nl.

 

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken