Bericht naar werknemers over nieuwe regeling scholing en opleiding in CAO

 

Vandaag is er een bericht uitgegaan aan uw medewerkers over het stoppen van OOTW. Hieronder kunt u dit bericht vinden, zodat u weet waar het over gaat als uw medewerkers vragen hebben.

Wij krijgen uiteraard meer vragen over hoe BETA Opleiden er vanaf 1 januari 2021 uit gaat zien. Hierbij alvast een aantal antwoorden op de meest gestelde vragen:

Komt het branchepaspoort helemaal te vervallen of krijgt iedere medewerker via jullie een nieuwe portaal/online omgeving?
Wij gaan door met branchepaspoort, het wordt bovendien volledig vernieuwd. De inhoud pakken wij ook gelijk aan. Wij zorgen ervoor dat iedereen overgezet wordt (inclusief data) en we regelen dat dit zo makkelijk mogelijk gaat. Zie het als een soort ‘overstapservice’. Er gaat dus ook helemaal niks verloren. BETA gelooft in het leveren van maatwerk van onze branche in plaats van het beiden van algemene trainingen. Dat is de kern van het succes van OOTW, en daar doen wij vanaf begin volgend jaar nog een extra schepje bovenop!

Jullie benaderen onze medewerkers, of gaat voortaan alles via ons?
Wij gaan vanuit BETA Opleiden het nieuwe systeem aanbieden. In eerste instantie communiceren wij veel met jullie als werkgever, daarna zullen we ook met de medewerkers communiceren. Focus ligt in eerste instantie op de werkgever, en op een soepele overgang naar het nieuwe systeem.

Hoe kunnen wij onze medewerkers het beste informeren hierover dat alles duidelijk is?
U kunt uw medewerkers op dit moment laten weten dat ze vanaf 1 januari 2021 gebruik gaan maken van een nieuw systeem. De trainingen (zoals ze die nu kennen) zullen in het nieuwe systeem staan, en ze zullen voor een deel geüpdatet zijn. Hoe het precies werkt qua meenemen van het account etc. daarover informeren we op het moment dat de overstap vlakbij is, zodat dit zo makkelijk mogelijk gaat. Wij nemen u daarbij zoveel mogelijk werk uit handen, en we zorgen ervoor dat we voldoen aan alle privacyregels.

Hoe zit het met de leerpunten, gaan deze mee over naar BETA Opleiden?
De leerpunten die verdiend zijn bij OOTW kunnen mensen dit jaar nog inwisselen. Zie daarvoor de nieuwsbrief die verstuurd is aan uw medewerkers. Omdat wij weten dat dit stimuleringssysteem door veel bedrijven en hun medewerkers gewaardeerd wordt, zal dit binnen BETA Opleiden voortgezet worden. In welke vorm dit precies is, kunnen wij nu nog niet aangeven.

Tot slot: we zitten volop in de bouw van het nieuwe systeem, dus dit is het moment voor u om invloed uit te oefenen! Heeft u ideeën, wensen of wilt u meepraten, dan vernemen wij dit graag via info@beta-tankstations.nl. We blijven u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen!

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken