CAO Tankstations & Wasbedrijven 2020-2021 algemeen verbindend verklaard

De CAO voor de tankstation- en wasbedrijvenbranche voor de jaren 2020 en 2021 is vanaf dit moment algemeen verbindend verklaard door de Minister van Sociale Zaken.

BETA had al in december een principeakkoord gesloten met de verschillende CAO-partijen. Door de coronacrisis heeft de officiële algemeen verbindend verklaring door het Ministerie op zich laten wachten. Deze vertraging heeft echter geen invloed op de werking van de CAO, alle regels gelden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020. De loonsverhogingen uit de CAO gelden vanaf 1 februari 2020.

CAO Boekje en Generatiepact
Het welbekende CAO-boekje voor BETA-leden is op dit moment in productie. Zodra deze beschikbaar is zullen wij u hierover informeren en zal deze u worden toegezonden. Het zogeheten “Generatiepact”, de cao-afspraken die ervoor moeten zorgen dat oudere werknemers op een gezonde manier hun pensioengerechtigde leeftijd kunnen bereiken, zijn nog niet direct van kracht. Wij hebben hierover reeds van verschillende bedrijven vragen gehad. BETA zal u dan ook direct hierover informeren wanneer er meer informatie beschikbaar is.

De tekst van de nieuwe CAO was al wel inzichtelijk voor werkgevers en werknemers, deze kunt u HIER vinden.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken