Stap voor stap naar waterstof tanken

Alhoewel u hoofd er waarschijnlijk minder of nog niet naar staat is het ook nu de taak van uw branchevereniging BETA om u de weg te blijven wijzen naar de toekomst. Een Coronavrije toekomst, naar wij allen hopen. BETA is lid van het Waterstofplatform sinds twee jaar. Samen met dit platform heeft BETA mede een stappenplan (versnellingsactie) ontwikkeld dat kan helpen tankstationondernemers een weg te wijzen op het pad dat zij kunnen volgen naar de volgende generatie emissievrije brandstoffen als waterstof. BETA adviseert u om te kijken naar de mogelijkheden al lijkt H2-aflevering nu nog heel ver weg.

De komende jaren zullen steeds meer voertuigen op waterstof gaan rijden: vrachtauto’s, OV-bussen, vuilniswagens, mobiele werktuigen, personenauto’s. Om goed voorbereid te zijn moeten tankstationondernemers nu al gaan nadenken of en hoe ze deze markt gaan bedienen. Wat moet je doen om waterstof aan te kunnen bieden? Hoe krijg je een vergunning hiervoor? Nieuwsgierig? Zie hier de speciale pagina hierover van het Waterstofplatform. Met een korte film en stappenplan laten we zien wat je moet doen om waterstof aan te bieden.
Voor tankstationondernemers is er de Praktische Handleiding Vergunningproces Waterstoftankstations en voor vergunningverlenende gemeenten is er de Bestuurlijke handreiking vergunningverlening waterstoftankstations . Op die laatste kunt u wellicht uw gemeente attenderen, met de mededeling dat u daar graag met hen over wilt praten. Dan bent u in ieder geval misschien de eerste bij u in de regio en dat geeft weer kansen.

Klik HIER voor het stappenplan waterstoftankstation voor ondernemers

Heeft u nog vragen over het bovenstaande, neemt u dan vooral contact op met Lisanne Henneveld via 010 -411 11 80 of lisanne@eendrachtbv.nl

 

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken