Spetterend BETA Nieuwjaarsevenement

Het BETA bestuur had leden uitgenodigd in Brummen om met elkaar de achterliggende periode aan te halen maar vooral de toekomst te bespreken. Vanaf 1990, al 28 jaar, is BETA uitgegroeid tot de grootste belangenvereniging van Nederland die opkomt voor de zelfstandige pomphouder. Toen een cluppie met aanjager Edsko Schuitema en een aantal recalcitrante benzineboeren, die op de barricaden stonden om de toenmalige winkeltijdenwet om zeep te helpen. Nu een vereniging met een bestuur afkomstig uit alle delen van het land en met ervaring in alle ondernemingsvormen zoals clusters, eenmanszaken en coöperaties. De vereniging heeft een secretariaat van maar liefst 10 personen bestaande uit juristen, onderhandelaars en strategen. BETA heeft maar één belang. Het behartigen van álle belangen van de zelfstandige pomphouder. Niet meer, niets minder!

Rol BETA
De bijeenkomst vond plaats in de werkelijk schítterende ambiance van Gallery Aaldering waarin techniek, innovatie en ondernemerschap is verenigd in prachtige bolides van roemrijke autobouwers. Producten waaraan wij elke dag ons geld mee verdienen! Voorzitter Ewout Klok hield een enthousiaste speech over BETA van toen, nu en straks.
Ewout: “Al sinds de oprichting vechten we voor ons belang tegen het zwalkende beleid van onze overheid. Elke 4 jaar hebben we te maken met een nieuwe regering, gekozen in de waan van de dag. Het is aan BETA om elke weer in Den Haag uit te leggen hoe de tankstationmarkt werkt en dat wij geen oliemaatschappijen zijn. Tegelijkertijd werken we steeds beter samen met diezelfde oliemaatschappijen. Zij zijn anders naar de rol van BETA gaan kijken. Zij zoeken de samenwerking met ons, omdat zij merken dat de gezamenlijke kracht van pomphouders voor resultaten zorgt waar zijzelf ook baat bij hebben.”

Tankstationgala
Ewout vertelde verder: “Volgend jaar, 2019, gaan we u verrassen met een heus eigen tankstation gala. Een gala waar we onder andere de opvolger van Martin van Tol bekend gaan maken als winnaar van de Edsko Schuitema Brancheprijs. En waar we de medewerker van het jaar gaan kiezen. Kortom een gala waaruit passie zal blijken voor ons vak en, waarbij de creativiteit van ons pomphouders, hoog in het vaandel zal staan! Maar ook een gala welke past bij onze nuchterheid.”

Toekomst
“Het verkopen van benzine in een tankstation van toen is niet meer het ondernemen in de mobiele wereld van nu. Maar we zijn een heel creatief volkje. Al jarenlang. Daar waar vroeger de schappen vol stonden met oliefilters, accu’s en ruitenwisserbladen zijn we door de jaren heen allround ondernemers geworden. Onze bedrijven zijn horecaondernemingen geworden en ons personeelsbestand bestaat uit een kok of een barrista. En creatieve voorbeelden die we kennen als een zonnebankstudio in je station of zelfs een megabioscoop zoals we tijdens de laatste ALV mochten ervaren. Of we zijn uitgebreid met een hypermoderne autowasbedrijf. We bundelen de krachten door middel van eigen inkooporganisaties. We moeten durven te investeren. Straks áls er nieuwe brandstofsoorten komen moeten we met onze bedrijven er klaar voor zijn. Restaurants waar men kan wachten of vergaderen terwijl de auto aan het opladen is. Het creëren van een accu wisselstation. Het is tenenkrommend hoe andere clubs een gebrek aan focus laten zien. Dat er aan kwaliteit wordt ingeboet en dat ze daardoor steken laten vallen. BETA daarentegen groeit! Het BETA bestuur en secretariaat is waakzaam, alert en klaar voor de toekomst. Ook wordt er al jarenlang gewerkt aan de kennis van morgen. Een meerwaarde die onontbeerlijk is.”

Kasteel Engelenburg
Na een broodjes en een drankje kon iedereen een rondgang maken tussen de fantastisch mooie klassieke auto’s en motoren. vervolgens genoten de vele aanwezigen van een uitgebreide borrel en daarna een heerlijk diner in het vlakbij gelegen kasteel De Engelenburg. Daar konden de aanwezigen met de leden van het bestuur en het secretariaat praten en discussiëren. Het was een buitengewoon gezellige avond!

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken