Speciale sticker voor onbemande vertankingen!

Als klanten na het tanken komen betalen in de shop, wordt direct afgelezen hoeveel liter brandstof is getankt en wat de kosten daarvan zijn. Precies die kosten worden dan ook direct afgerekend. Dat werkt anders als het een “onbemande vertanking” is (bij onbemand station of aparte buitenpaal). ).

In die situatie wordt er door de bank vooraf een bedrag als ‘borg’ gereserveerd. Vervolgens kan getankt worden. Na het tanken wordt het gereserveerde bedrag verrekend met de exacte kosten van de getankte brandstof. Het vooraf teveel gereserveerde bedrag wordt vervolgens door de bank weer vrijgegeven. Normaal merkt of ziet de klant hier niets van, maar in het uitzonderlijke geval dat de bank te kampen heeft met een storing in het systeem, kan het vrijgeven van het gereserveerde bedrag mogelijk langer op zich laten wachten.Ook zijn er door een storing bij een bank wel eens dubbele afschrijvingen geweest bij klanten. Gevolg klanten boos!
Belangrijk voor u en met name uw klanten is dat zo’n fout niet bij het tankstation ligt maar bij de bank. De klant moet dan ook contact opnemen met zijn/haar bank.

Om uw klanten hierover nog beter te informeren, zijn nu onderstaande stickers via BETA te bestellen. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 010-4111180.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken