×

Paulien is geboren boven de tanks op de plek waar nu nog steeds het familiebedrijf gevestigd is. Haar vader begon in 1950 een (motor-)fietsenhandel, garagebedrijf met tankstation en voerde tot 1956 Esso. Tot 1966 werd onder de BP vlag verkocht. Nadien stond er 30 jaar lang geen merk op het luifel. In Reuver tankte iedereen bij “Piet van Pie”. Die naam wordt tegenwoordig ook nog gebruikt.

Paulien is opgegroeid met Avia. Al vanaf 1966 zijn er leveringsafspraken. Eerst met Gebroeders Jongste BV (overgenomen door van der Sluis) daarna met Smeets-Geelen BV (overgenomen door Lukoil) en vervolgens werd de Avia relatie voortgezet met Vollenhoven Olie BV. In 1988 stapte Ferd Geerlings (echtgenoot van Paulien) in het bedrijf. Hoewel het in de eerste instantie niet haar plan was heeft Paulien toch haar externe baan opgezegd om in het familiebedrijf gaan werken.

Snel genoeg werden er op het 3000m2 grote terrein 4 wasboxen gerealiseerd. Daarna werd een roll-over geplaatst. Een grote sanering en verbouwing volgde en in 1996 kwam Avia zichtbaar als leverancier op het nieuwe luifel te staan. Ook heeft het bedrijf een tak die zich bezig houdt met verhuur van vastgoed.

Paulien en Ferd hebben twee dochters en een zoon die naast hun studie/werk allemaal een eigen rolletje vervullen binnen de onderneming. En echt familiebedrijf dus. Vanwege de ligging van hun station in de grensstreek en de bijbehorende accijns problematiek zijn ze naar een extra verdienmodel gaan zoeken. Vanaf 2012 exploiteren ze succesvol “Zonstation” Reuver. Een gedeelte van hun shop is omgebouwd tot zonnestudio. Op deze manier is het mogelijk om op een positieve manier extra inkomsten te realiseren. Dus naast collega’s in petrol hebben ze ook een nieuwe groep collega’s erbij gekregen in de zonnebranche.