×

Ewout Klok is opgegroeid met benzine in de aderen. Zijn ouders hadden een autobedrijf met tankstation in Hoogeveen. In 2013 bestond het bedrijf 50 jaar. Het dealerschap van Citroën werd in 1998 beeindigd en het bedrijf werd dat jaar compleet vernieuwd tot full-service tankstation met autowasstraat. De eerste brandstofleverancier was Mobil Oil. Door de joint-venture ging dit dealerschap over naar BP. Vanaf 2007 wordt het station beleverd door Shell. In 2013 werd het station gekroond tot beste Shell-station van Nederland.

Ewout Klok zat in het BETA bestuur van 1998 tot 2012. Eerst 7 jaar als bestuurslid, daarna 7 jaar als voorzitter. Nu is hij voorzitter van De Vrije Pomp (DVP) waarbij gestreefd wordt naar een optimaal zelfstandig ondernemerschap in de tankstationbranche en waarbij de 4 gouden regels centraal staan die zijn opgesteld door BETA.

Hij zat in de gemeenteraad van Hoogeveen voor de VVD van 2006 tot 2010. Daarna was hij van 2010 tot 2015 provinciaal voorzitter van de VVD in Drenthe. Hierdoor is zijn netwerk in Den Haag groot.

In zijn eerste BETA periode werd er o.a. actie gevoerd tegen de hoge accijnzen, margeverkleining van tabak en brandstoffen en om de alcoholverkoop terug te krijgen in de shop.

In 2015 begon hij aan een nieuwe BETA periode met een zelfde gedrevenheid en enthousiasme die men van hem gewend is.