×

Annemarie van Wijk van Abswoude is getrouwd, heeft twee dochters en woont in Noordwijk.

Annemarie van Wijk is opgegroeid tussen de wielen. Haar vader startte begin jaren 60 een garage bedrijf en nam een Caltex benzine station over van de plaatselijke fietsenmaker.
In 1994 besloot ze om te gaan werken samen met haar broers in het familiebedrijf. De dorpse garage is inmiddels gegroeid naar een grote Autopromenade waar alles, inclusief een brandstof verkooppunt, op het gebied van mobiliteit te vinden is. Het familie bedrijf is vanaf de oprichting lid van BETA.

Het Caltex station is, na een relatie van ruim 50 jaar met Texaco, in 2015 een Peut station geworden. Peut is het eigen merk van de zelfstandige tankstation ondernemer.

Voor Annemarie van Wijk is het een speerpunt dat de zelfstandige tankstation ondernemer blijft bestaan en dat een ondernemer in blijheid en vrijheid kan ondernemen. Samenwerken en kennis met elkaar delen is hiervoor noodzakelijk.

De tankstationbranche is altijd levendig en uitdagend Annemarie zal als bestuurslid haar bijdrage leveren aan de uitdagende projecten gekozen door de leden van Beta.

Annemarie: “in 2013 heb ik namens de CAO commissie aan de onderhandelingstafel gezeten met de vakbonden. In 2014 heb ik samen met een aantal collega’s De Vrije Pomp opgericht en het merk Peut in de markt gezet. In 2015 ben ik gevraagd om in het bestuur van Beta te komen. Een leuke uitdaging die ik met veel plezier aan ga.”