Nieuwe kabinet bekend: vier ‘BETA-ministers’

BETA-bestuurslid Wim van Gorsel: “De afgelopen jaren hebben we als BETA veel geïnvesteerd in onze Haagse contacten. Telkens weer blijkt het hoe belangrijk het is om onze positie als tankstations kenbaar te maken, zoals recent nog in het tabaks- en accijnsdossier. Daarbij helpt het als je de goede ‘ingangen’ hebt. Het praat immers makkelijker als mensen BETA kennen, en ze een beetje begrijpen hoe onze markt in elkaar zit. De afgelopen periode, na de verkiezingen in het voorjaar, hebben we dan ook weer veel afspraken gehad. Enerzijds om de nieuwe Tweede Kamerleden met tankstations in hun portefeuille uit te leggen dat wij hardwerkende zelfstandige ondernemers zijn en geen oliemaatschappijen, en anderzijds om onze standpunten neer te leggen bij de coalitiepartijen zodat ze er in hun formatiebesprekingen rekening mee konden houden.”

“Afgelopen week is bekend geworden hoe het nieuwe kabinet eruit ziet. Met vijf van de nieuwe bewindslieden hebben we als BETA de afgelopen jaren regelmatig contact gehad, van wie er vier zelfs minister zijn geworden. Dit zijn mevrouw Carola Schouten van de

Christenunie, de heer Wouter Koolmees van D ’66 ,de heer Halbe Zijlstra van de VVD en de heer Eric Wiebes van de VVD. Mark Harbers van de VVD is de vijfde, en hij wordt staatssecretaris. Het is vaak lastig meetbaar hoeveel alle inspanningen op lobbygebied opleveren, dus dan doet het me deugd om te zien dat wij deze mensen allemaal kennen en dat zij BETA kennen. Het laat in ieder geval zien dat we de afgelopen jaren met de juiste mensen gesproken hebben. Zij weten wat BETA is, wat wij doen en wat onze standpunten zijn. En of het aan ons ligt, weten we niet maar er wordt in het regeerakkoord met geen woord gerept over het extra verhogen van de accijnzen op brandstof. Het besef dat verdere verhogingen meer nadelen dan voordelen hebben, lijkt in Den Haag in ieder geval geland.”

Bent u benieuwd welke punten BETA zoal ingestoken heeft bij de politici de afgelopen maanden? Klik dan hier om het position paper te bekijken.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken