‘Honderden waterstoftankstations nodig in Nederland’

Deze uitspraak van William van Niekerk (bouwbedrijf Mourik Infra BV) is koren op de molen van de mening van BETA. BETA stelt dat het netwerk van tankstations een úniek netwerk is dat optimaal benut met en kan worden voor de uitrol van waterstof vulstations waar meteen al alle verdere voorzieningen aanwezig zijn voor de tankende waterstof klanten.

Nederland heeft honderden waterstoftankstations nodig om rijden op waterstof tot een succes te maken. Dat zegt de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Waterstof & Brandstofcel Associatie (NWBA) op BNR.

‘Honderden waterstoftankstations nodig in Nederland’

Ons land telt momenteel slechts drie openbare waterstoftankstations. De overheid verwacht dat met de bouw van in totaal twintig vulpunten een landelijk dekkend netwerk, verspreid over het land, zal ontstaan voor rijden op waterstof. NWBA-voorzitter William van Niekerk betwijfelt dat echter. ‘Volgens mij moet je echt naar honderden toe’, zegt hij in De Nationale Autoshow. ‘In Nederland hebben we honderden gemeenten. In elke gemeente één zou helemaal niet zo’n slecht idee zijn.’

Maar BETA meent óók dat de overheid dan meer over de brug moet komen met medewerking aan de vestiging van waterstof-afleverpunten bij de huidige tankstations. Lisanne Henneveld: “Gun de bestaande tankstations alle ruimte en help met alle middelen wat maar mogelijk is (subsidies, vergunningen, stimulering van waterstofbussen en -transport).” Lisanne heeft ook een conceptbrief voor alle BETA-ondernemers opgesteld die elke ondernemer naar haar mening naar de gemeente moet sturen om hun tankstation (energiestation) onder de aandacht te brengen. Sta vooraan bij de ontwikkelingen in uw gemeente. Zorg dat u tijdig kunt aansluiten.”

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen, mail dan naar lisanne@eendrachtbv.nl of bel met 010-4111180.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken