Grote belangstelling voor kick off OOTW Veiligheidscampagne

veiligheidscampagne1Donderdag 10 september heeft minister Van der Steur onder grote belangstelling van genodigden uit de branche en de pers de aftrap gegeven van de OOTW Veiligheidscampagne.veiligheidscampagne2

Van der Steur, minister van Veiligheid en Justitie vertelde dat het boven verwachting goed gaat met de overvallen aanpak. Enkele jaren geleden vonden er in ons land nog bijna 3000 overvallen plaats. Afgelopen jaar waren dit er nog maar 1268. Bijna 60 procent minder!

Wim van Gorsel, voorzitter BETA, schudt minister Van der Steur de hand

Wim van Gorsel, voorzitter BETA, schudt minister Van der Steur de hand

Van der Steur benadrukte dat ondanks alle preventieve middelen die op het tankstation aanwezig zijn, het van belang blijft om de medewerkers te trainen om daar ook effectief mee om te gaan. Want daar wringt nogal eens de schoen. Menselijk gedrag als zwakke schakel. Met alertheid en verstandig gedrag zijn nog véél meer overvallen te voorkomen.

In de veiligheidscampagne van OOTW staat gedrag centraal. In 20 regionale trainingen leren medewerkers of managers hoe veilig te werken, hoe te handelen bij agressie en een overval of zelfs hoe een overval te voorkomen! Daarnaast leert de e-learning Overvalpreventie en omgaan met agressie in 6 interactieve modules wat te doen tijdens een overval en hoe om te gaan met agressie.

veiligheidscampagne4Naast al deze serieuze zaken is er ook nog een leuke game ontwikkeld, veiligheid met een knipoog. In een virtueel tankstation worden situaties voorgelegd en vragen gesteld. De speler wordt uitgedaagd de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen. Met een druk op de knop heeft minister Van der Steur tezamen met de voorzitter van OOTW, Jan Paul Kerkhof, de game gelanceerd.

De e-learning en de game zijn beschikbaar via www.mijnbranchepaspoort.nl, inschrijven kan bij OOTW.

 

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken