Goed alternatief voor vulverbod wisselreservoirs

Boze klanten die wel hun wisselreservoirs bij u willen vullen met LPG? Helaas mag dit niet omdat dat sinds begin 2016 verboden is. Met name voor veel kleinere heftruckbezitters met een behoefte aan 1 of 2 tankvullingen per week, levert dit wel een probleem op. Men heeft namelijk brandstof nodig maar wil liever geen eigen grote voorraad aanleggen omdat daar ook weer speciale opslag voor nodig is.

Ruilsysteem
BETA heeft zich -vaak als enige- altijd hard gemaakt voor het behoud van de wisselreservoirs voor tankstations. Nu is er een alternatief op de markt gekomen in de vorm van een nieuw ruilsysteem, genaamd Motorgas. Het idee is dat er met name in de nabije omgeving van de heftruckbezitter tanks verkregen of geruild kunnen worden met LPG. Meest voor de hand liggend daarvoor is natuurlijk dat dat op het oude vertrouwde tankstation is. BETA ziet een goede mogelijkheid voor haar leden om weer hun oude maar ook nieuwe klanten in de omgeving weer te kunnen bedienen met LPG voor hun vorkheftrucks. U kunt ze een alternatief bieden waaraan u zelf ook aan verdient.

Losse flessen
De Motorgas heftruckfles is 11 kg en ligt op het tankstation op voorraad . Nu kunnen oude maar ook nieuwe klanten met vorkheftrucks deze fles simpel komen afhalen en ruilen bij uw station. Het systeem is laagdrempelig omdat er gewerkt wordt met een klein statiegeld bedrag. Hierdoor is men geen kosten kwijt aan de aankoop van eigen flessen, keuringen en afschrijving. Men ruil de lege fles in voor een volle, rekent af en is klaar. Op de LPG-afleverzuil kunt u melding maken van de verkoop van LPG in ruilflessen.
Het is een voordeel dat u als tankstation ondernemer geen kans meer loopt op hoge boetes als er toch illegaal gevuld wordt door klanten. Uw winstmarge zal volgens de leverancier EMGAS zelfs met een factor 3 omhoog gaan.

Recreatieve gasflessen
Vaak zijn tankstations in of vlakbij woonwijken gelegen. Het is dan ook wellicht geen gek idee om ook kleinere flessen te leveren voor de gasbarbecue. Vooral in de zomer genereert u daarmee meer traffic. Om de medewerkers goed op de hoogte te laten zijn van de producten en hun verhaal verzorgt EMGAS altijd na de eerste levering een producttraining opdat uw medewerkers goed onderlegd en met vertrouwen enthousiast aan de slag kunnen.

Wim van Gorsel: “BETA heeft alles geprobeerd om het onzalige idee van het verbod op wisselreservoirs te vullen terug te draaien maar dat is tot op heden niet gelukt. Dit is echter wel frustrerend, zeker nu men bezig is LPG onbemand mogelijk te maken en er dus geen verschil meer is tussen bemand en onbemand. Daarnaast zijn er wel eens incidenteel hoge boetes uitgedeeld aan leden die niet zagen dat er stiekem toch gevuld werd door klanten achter hun auto. Dat is heel zuur. Nu lijkt er een alternatief te zijn voor ondernemers. Het lijkt mij de moeite waard om te proberen.”

Mocht u vragen hebben of informatie willen dan kunt u contact opnemen met het secretariaat met Lisanne Henneveld (010-4111180) of mail naar lisanne@eendrachtbv.nl

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken