×

Erik Lagendijk is afkomstig uit een ondernemersgezin uit Bleiswijk, een klein dorpje onder de rook van Rotterdam. Zijn vader had een transportbedrijf, een aannemingsbedrijf en tankstations. Na enige jaren in de keuken gekeken te hebben wist Erik Lagendijk het heel zeker, de tankstationwereld is zijn wereld en de overige bedrijven werden aan derden verkocht.
In 2005 werd het stokje definitief van senior overgenomen en werd er gewerkt aan een verdere uitbouw. Momenteel heeft hij vijf tankstations. Er wordt geopereerd onder de vlaggen van BP en Texaco.
Het bedrijf is al vanaf de oprichting, lid van BETA. In 2006 heeft BETA aan Erik Lagendijk gevraagd om na te denken over een bestuursfunctie. Gezien de roerige tijd die de benzinebranche meemaakt, hoefde hij hier niet lang over na te denken: “Als branche worden we enerzijds geconfronteerd met (onbemande) prijsvechters en anderzijds met de volledige geoutilleerde tankstations, meestal in handen van de grote oliemaatschappijen. Ook wordt er na het wegvallen van de alcohol nu weer getrokken aan de tabak, goed voor eenderde deel van de opbrengst van de shop. Verder heeft de overheid een trend gezet met het veilen van lokaties, wat door gemeenten als Rotterdam dankbaar wordt gekopieerd. Daarbij wordt de stijgende criminaliteit steeds meer een bron van aandacht. Doorrijders blijven actief, ramkraken worden populairder en overvallers weten de weg ook (weer) te vinden naar de tankshop.
Niet alleen bedreigingen maar ook kansen komen er op ons af. Het is alleen zaak deze tijdig te zien en te benutten. Samen zal dat gemakkelijker gaan dan alleen. Durf dan ook van elkaar te leren en maak gebruik van elkaars kennis.

Gezien de bovengenoemde factoren en gezien de kwaliteiten binnen de BETA voel ik mij vereerd om mijn kennis en kracht in te mogen zetten voor deze club enthousiaste en kundige mensen. Mijn motto zal dan ook zijn; BETA: de beste nu nog beter!”

Binnen BETA houdt Erik zich onder meer bezig met de onderwerpen betalingsverkeer en shop.