Buma en Sena …. Hoe zit dat nou ook alweer?

Natuurlijk zit u niet op nog een nota te wachten. Maar in een aantal gevallen is het overduidelijk, wettelijk gezien, dat er voor Buma* en Sena** betaald moet worden.

Alleen als u geen muziek binnen uw onderneming laat klinken, bent u niets verschuldigd aan Buma en Sena. De enige uitzondering is: muziek voor uw personeel, voor maximaal 2 personen in een afgesloten ruimte.

Indien u dus muziek in het station of op het voorterrein wilt afspelen, of het radiootje bij de kassa welke is bedoeld voor de werknemer maar hoorbaar is voor klanten, dan wordt het gezien als muziek ten gehore brengen in een publiekstoegankelijke ruimte en dient u een vergoeding aan zowel Buma en Sena te betalen. De hoogte van de vergoeding is gebaseerd op het aantal vierkante meters.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Buma (www.bumastemra.nl) en Sena (www.sena.nl) en voor vragen kunt u uiteraard altijd contact opnemen met het BETA-secretariaat (010 – 411 11 80).

Met vriendelijke groet,
Geneviève Doornik

*Buma houdt zich bezig met auteursrecht en komt op voor de belangen van bedenkers (componisten, tekstdichters en muziekuitgevers) van muziek  **Sena houdt zich bezig met het naburig recht en komt op voor de belangen van de makers (uitvoerende artiesten en producenten) van muziek.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken