Bereid u goed voor op komende milieucontroles!

Heeft u in het verleden na een milieucontrole ook wel eens een boete gekregen voor iets waar u eigenlijk helemaal niet bij had stilgestaan? Dan bent u niet de enige. Er zijn inmiddels zoveel regels en voorschriften dat u die echt niet allemaal kan en hoeft te onthouden.

Checklist
Lisanne Henneveld is al jaren lang actief betrokken bij nieuw en huidig milieubeleid. Zij weet dat tankstationondernemers hun bedrijfsvoering zeer serieus nemen en daar horen milieuvoorzieningen, regelmatige interne controles en inspecties bij. Daarvan moeten actuele verslagen of rapporten aanwezig te zijn in het (digitale) installatieboek.
Lisanne: “De hoeveelheid regels waaraan je als ondernemer moet voldoen, is in de loop der jaren toegenomen en ook veranderen de regels regelmatig. Ook omgevingsdiensten ervaren dat en daarom hebben zij zelf ook checklisten opgesteld om nauwkeurig na te kunnen gaan of aan alles op wettelijk gebied omtrent milieu akkoord is op het te inspecteren tankstation.”

Omgevingsdienst
“Mijn advies is dan ook om de checklist van de ODZOB (Omgevingsdienst Zuid Oost Brabant) te downloaden en deze rustig door te nemen. U kunt deze voor uzelf invullen en nagaan welke punten wellicht uw nadere aandacht nog verdienen. Deze lijst is een lijst die landelijk ook door andere omgevingsdiensten wordt gebruikt qua inhoud. U kunt hier dus overal in Nederland uw voordeel mee doen als tankstation ondernemer. Vaak ook blijkt dat bij jarenlang voldoen aan alle voorschriften de Omgevingsdienst dit goede gedrag beloont en zich minder laat zien. Stations die regelmatig niet blijken te voldoen aan de regels worden juist meer bezocht.”

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan vooral contact op met Lisanne Henneveld via lisanne@eendrachtbv.nl of bel met het secretariaat op 010-4111180.

Daarom bent u BETA-lid

  • Direct en praktisch advies door uw eigen tankstationspecialisten
  • Regionale en informele bijeenkomsten met collega’s
  • Cao maatwerk; een betaalbare branche cao
  • Altijd als eerste op de hoogte van actuele branchezaken